Torna: Jó formában az utánpótlás

A férfi utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, Puskás Jenő szerint jó formában vannak a fiatal válogatott tornászok, akik a koronavírus okozta hosszúra nyúlt kihagyást követően Tatán edzőtáboroztak.

Bizakodásra adhat okot, hogy a junior világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztiánt (képünkön) leszámítva mindenki részt vett az egyhetes felmérésen. Az FTC-Telekom sportolójával kapcsolatban egyébként a szakvezető elmondta: már a szereken dolgozik, és bár érthetően nincs csúcsformában, de töretlen lendülettel, nagy akarással készül.

A következő időszak az utánpótlás tornászok számára eseménydús lesz. Szeptember 14-től újabb edzőtábor következik, ezúttal Győrben, amelynek zárásaként kétnapos felmérésen vesznek részt a fiatalok. A felkészülés ezen szakaszába, további két tornász, Hajdu Tas és Kovács Márton is bekapcsolódik, utána pedig kezdődnek a versenyek.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: Az edzőtábor a beszámolók szerint jól sikerült, ezúttal Laufer Béla edző foglalkozott a fiatalokkal, akik jól dolgoztak a hosszúra nyúlt kihagyás ellenére is. A következő hetek, hónapok igencsak sűrűek lesznek, nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás tornászok számára is. Remélem, hogy a koronavírus nem szól közbe, ugyanis Balázs Krisztiánt leszámítva mindenki egészséges, nincs sérültünk.

Infó: Kaszala Claudia