Ritmikus gimnasztika: Pigniczki nyugodtan készül az Eb-re

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából kulcsfontosságú tavaszi rg Európa-bajnokság elhalasztása miatt először megijedt, azt követően azonban igyekezett előnyére formálni a kialakult helyzetet Pigniczki Fanni, olimpiai kvótára is esélyes ritmikus gimnasztikázó.

Az MTK Budapest sportolójának elmondása szerint az élet minden területén szeret előre tervezni, pontosan, többször átgondolni mindent, így amikor a koronavírus okozta helyzet felrúgta az egész 2020-as évet, és kezdetben elbizonytalanodott. Ezen azonban sikerült úrrá lennie, manapság már sokkal nyugodtabban készül.

A karantén ideje alatt szerencsés volt, néhányszor be tudott menni, és a teremben edzett, de jórészt otthon tréningezett, igyekezett fenntartani formáját. A válogatott rg-s jelenleg a gyakorlatok finomítása és pontosítása mellett új dolgokat is kipróbál – arra az esetre, ha idén mégsem rendeznek több versenyt -, hogy jövőre még erősebb bemutatókkal indulhasson a különböző viadalokon.

Pigniczki Fanni: Készülni készülünk,de pontos versenyidőpontokat még nem tudunk, a hazai menetrendet leszámítva. Az év végi olimpiai kvalifikáció szempontjából kulcsfontosságú Európa-bajnokság még annyira nem foglalkoztat, ugyanis úgy tudom, szeptember végén döntenek a rendezésről, addig pedig nem akarom, hogy elvonja a figyelmemet. Az biztos, hogy a döntést követően már sokkal inkább rá leszek hangolva az Eb-re.

Infó: Kaszala Claudia