Olimpiai bajnokokat tüntettek ki

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára – március 15-e alkalmából, a járáványhelyzet miatt most pótolva, augusztus 20-ához, az államalapítás ünnepéhez igazodva – állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban. Az elismerésben részesültek között volt két olimpiai bajnok, a labdarúgó Keglovich László és a vízilabdázó Molnár Endre is. 

Ritkán adnak át két nemzeti ünnep alkalmából egyszerre díjakat, elismeréseket. Mindkét ünnep a nemzeti önállóságról, függetlenségről szól – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepségen, hozzátéve: minden magyar nemzeti ünnep azt üzeni, hogy Magyarország önálló közép-európai ország, amely 1100 éve őrzi a maga identitását.

– Minden nemzetet a kiemelkedő teljesítmények tesznek naggyá, és ahhoz, hogy mindig talpon tudjunk maradni, kiváló emberekre van szükség, nélkülük Magyarország nem lenne olyan erős és gazdag, mint most, 2020-ban – hangsúlyozta Rétvári Bence. – Ezért is fontos azoknak az embereknek az elismerése, akik a maguk szűkebb vagy tágabb környezetében, kisebb közösségben, településen, szakmában, művészeti ágban valamit hozzátesznek a nemzet gyarapodásához, teljesítményéhez – mondta. – A kiváló teljesítmény eléréséhez a tehetség mellett szükség van kitartásra és szorgalomra, de a siker sok lemondással és áldozatvállalással is jár.

Önök példaképek sokak számára a településen vagy a szakmában, hiszen tudtak másokért tenni vagy élni – hangoztatta a parlamenti államtitkár, hozzátéve: a nemzet most elismerésekkel, díjakkal viszonozza azt, amit ők a közösségért, a nemzetért tettek. – Egy nemzet akkor válhat erőssé, ha sok ilyen példaképük van, mint önök – mondta.

A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Keglovich László, a mexikói olimpia labdarúgó bajnoka, edző, sportvezető, aki februárban ünnepelte 80. születésnapját.

Molnár Endre olimpiai arany-, ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, vízilabdaedző.

Gratulálunk a két bajnoknak!

Forrás: MTI/MOB – Fotók: MTI, eto.hu, magyarnemzet.hu