Vári Attila további négy évig a vízilabda-szövetség elnöke

A Magyar Vízilabda Szövetség szerdai tisztújító közgyűlésen egyhangú szavazással ismét bizalmat kapott a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila. A sportvezetőt a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségében is újraválasztották az ötkarikás szervezet júniusi közgyűlésén.

A vízilabda-szövetség társelnöke a továbbiakban is dr. Beck György – aki egyben a MOB Etikai Bizottságának is tagja –, társadalmi elnöke pedig Hegedüs Éva lesz.

Alelnöknek két olimpiai bajnokot, Madaras Norbertet és dr. Molnár Tamást választották meg.

Az MVLSZ elnökségének tagjai: Biros Péter, dr. Boros Tamás, Dala Tamás, dr. Faragó Tamás, Gergely István, dr. Hoffmann Tamás, Kovács István, Lukács Gergely, Magyar József, Nyíri Zoltán, Székely Bulcsú és Tóth Sándor.

„Köszönöm a bizalmat, ez is mutatja, hogy a vízilabdacsalád egységes, erős.” – mondta a szövetség honlapján a szervezetet 2018 októbere óta vezető kétszeres olimpiai bajnok, régi-új elnök.

Vári Attila az M1 aktuális csatornának úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára, egyben meglátása szerint munkájának elismerése az újabb ciklusra kapott bizalom.

„Változatos, tevékeny időszakon vagyunk túl, amelyben Kemény Dénes távozását követően a folyamatosságot is kellett biztosítani. A tavalyi év fő kihívása az idei Európa-bajnokság előkészítése volt, a tíz hónapnyi munkának pedig meglett az eredménye, hiszen a magyar válogatottak sikeres szereplése mellett az európai szövetség is az eddigi legjobb kontinenstornának minősítette azt.” – jelentette ki az elnök.

A férfiválogatott a honi Eb-n szerezte meg az olimpiai részvétel jogát, a hölgyek 2021 januárban küzdenek Triesztben a még szabad két kvóta egyikének megszerzéséért.

A megválasztott új elnökség megtartotta első ülését is.

Forrás: MTI/MVLSZ/MOB – Fotók: MOB/Szalmás Péter