Torna: Megvan a módosított versenynaptár

A Magyar Torna Szövetség vezetősége hosszas egyeztetések után elkészítette a Covid-19 járványhelyzet következtében módosított, második félévi versenynaptárt és versenykiírásokat a tornászok számára. A szervezet jelezte: a változtatás jogát a kormányzati döntésekkel összhangban fenntartja.

A felnőtteknél az első jelentősebb világverseny rögtön magyar illetőségű, hiszen október első hétvégéjén kerül sor Szombathelyen az immár hagyományos Hun World Challenge Cup-ra. A hónap végén pedig több korosztály számára tartják meg az országos bajnokságokat, illetve a csapatbajnokságokat. A novemberi hónap legrangosabb hazai illetőségű viadala a november 13-15. között megrendezésre kerülő Szuper csb és Mesterfokú Bajnokság, amelynek a Győri Olimpiai Sportpark ad otthont. Ezt követően főként olyan nemzetközi viadalokat szerveznek, mint az ifisták számára kiírt Future Cup (Linz/Ausztria) vagy a csehországi ORV.

Az év utolsó hónapjában, az esztendő zárásaként, december 9-13. között Bakuban rendezik a férfiak Európa-bajnokságát, míg december 17-20. között a hölgyek méretik meg magukat a kontinensviadalon.

torna NŐI-FÉRFI_TORNA_VERSENYNAPTAR_2.félév_sajtó

Infó: Kaszala Claudia