Torna: Vecsernyés nyáron sem pihen

Folyamatosan, szünet nélkül edzi végig a nyarat a magyar válogatott és a BHSE nyújtóspecialistája, Vecsernyés Dávid – ezt az Eb-bronzérmes tornász saját maga jelentette ki.

Vecsernyés elmondta, edzőjével Kelemen Zoltánnal arra a következtetésre jutottak: mind a nyár, mind pedig az ősz a felkészülés jegyében telik, hogy a sportoló a lehető legjobb gyakorlatot mutassa be az év végi kontinensviadalon. Ennek érdekében új elemet is elsajátított, de azt még nem döntötték el, hogy a decemberi bakui Európa-bajnokságon ez az elem bekerül-e, mert még a korábbi gyakorlatot is pontosítani szeretnék.

A bajnok az egy hónapos karantén alatt otthoni edzésekkel igyekezte megőrizni izomzatát és erőnlétét, ami saját bevallása szerint sikerült is. Április közepe óta folyamatosan tréningezik teremben is, jelenleg pedig már a megszokott napi két edzéssel készül a folytatásra.

Vecsernyés Dávid: A karantén alatt is igyekeztem otthon formában tartani magam, de azért hiányzott a szereken végzett munka. Április közepe-vége óta folyamatosan szoktunk vissza a Tornacsarnokba, és ez mostanra teljesen sikerült, a napi két edzés sem jelent gondot. Ami engem illet, a karantén előtt is úgy készültem, hogy lesz májusban Eb, és ez most sem változik, ugyanezzel a mentalitással tréningezünk tovább, az év végi kontinensviadalra. Biztos vagyok abban, hogy ez a későbbiekben megtérül majd.

Infó: Kaszala Claudia