Torna: Dévai ősszel már versenyezne

Az ugrásban Európa-bajnok Dévai Boglárka már naponta két alkalommal is edz teremben, de a pandémia alatt is folytatta a tréningeket, és ősszel – ha a vírushelyzet lehetővé teszi versenyek szervezését – már a szerekhez állna.

A szombathelyi tornász elmondása szerint a karantén ideje alatt rengeteget nyújtott, valamint a lábmunkáját erősítette, főként futással. Dévai a korlátozások feloldása után, már június elejétől kezdve, a fokozatosság elve mentén haladva tréningezik. Mostanra eljutott odáig, hogy fájdalom nélkül, akár napi két edzéssel készül, helyenként akár ötórás tréningekkel is.

Az Eb-győztes tornász kifejtette: az, hogy több ideje lesz felkészülni a visszatérésre mindenképpen előnyös számára, de sajnálja, hogy mindez egy világjárvány miatt alakult így. 

Dévai Boglárka, tornász: A pandémia idején nehéz volt az edzőkkel egy rendes, jól működő munkatervet összerakni, tornatermi tréningek nélkül. A lábam szerencsére jól van – az időjárási változásokat leszámítva -, már a három-négy, helyenként ötórás terhelést is bírja. Ha a vírushelyzet engedi, hogy ősszel viadalokat rendezzenek itthon, mindenképpen szeretnék versenyezni.

Infó: Kaszala Claudia