Ritmikus gimnasztika: Pigniczki jó állapotban

Már a napi 6 órás edzésmunkát is könnyedén el tudja végezni Pigniczki Fanni, az MTK-Budapest és a válogatott kiválósága, aki eséllyel pályázik olimpiai kvótára. A pandémia alatt az egyesületek egy része online végezte a felkészülést, a válogatott pedig home traininggel és szigorú biztonsági előírások mellett teremben edzett. Most, hogy újranyitottak a termek, a sportolók folytathatják a felkészülést. A beszámolók szerint Pigniczki Fanni, mentálisan és fizikálisan is jó állapotban van, és a 3-4 órás otthoni edzések után hamar visszaállt a járvány előtti, komolyabb terhelésű edzésekre.

A Pigniczki számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró novemberi, kijevi ritmikus gimnasztika Eb-hez igazították a hazai versenynaptárat. A részletek kidolgozása jelenleg is tart – ismertette Tartóczki Zsuzsanna, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkára. Kiemelte, elsődleges szempont, hogy a hazai versenyek illeszkedjenek a novemberi kijevi kontinensviadalhoz, amelyen Pigniczki Fanni kvótát szerezhet a jövő évi ötkarikás játékokra. 

Tartóczki Zsuzsanna, főtitkár MRGSZ: Miután kiderült, hogy a vírushelyzet miatt őszre került át az olimpiai kvóta szempontjából kiemelten fontos kijevi rg Európa-bajnokság, mi is átalakítottuk a versenynaptárunkat. A hazai rendezésű nemzetközi versenyek lebonyolítását felfüggesztették, de országos bajnokságokat szeptember-október-november hónapokban tartjuk, ezek a versenyek meghatározott létszámokkal zajlanak le. A részletek kidolgozása még folyamatban van, várhatóan a hónap végére alakul ki a végleges rendszer, ezen dolgozik jelenleg is a Technikai Bizottságunk.

Infó: Kaszala Claudia