Több mint nyolcezren vettek részt a virtuális Vivicittán

Több mint nyolcezren vettek részt az idei Telekom Vivicittá városvédő futáson, amelyet a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon három napon keresztül, virtuális formában rendeztek meg.

A szervező Budapest Sportiroda keddi tájékoztatása szerint a tíz választható távra összesen 8176 nevezés érkezett több mint 800 településről és a világ 40 országából. A résztvevők közel 100 ezer kilométert tejesítettek.

A legnépszerűbb táv a félmaraton volt, erre több mint 2500 fő vállalkozott. Csaknem 1000 futó csapatban, vagy váltóban teljesítette a választott távot. A Virtuális SUHANJ! Futam 1000 méteres távján 226-an indultak, ezzel fejezve ki szolidaritásukat fogyatékkal élő társaik iránt.

A résztvevők nevezési díjukból 500 forinttal egy választható jótékonysági célt támogattak. A Bátor Tábor, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Hospice Alapítvány, a SUHANJ! Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül az összegyűlt négymillió forintos adományból.

Forrás: MTI -Fotó: Archív