Újabb online versenyt rendez a BSI, ezúttal a kerékpáré a főszerep

Újabb online versenyt rendez a Budapest Sportiroda (BSI), amely a hétvégi futás után ezúttal kerékpározni hívja a sportolni vágyókat.

A BSI keddi közleménye szerint a hétvégén három napon át zajlott a RISKA Futóhétvége, melyre 347 településről 2086 jelentkezés érkezett. A legnépszerűbb a leghosszabb táv, a félmaraton volt, a Fut a Cég versenysorozat keretében pedig már az első alkalommal 37 vállalat látott fantáziát a virtuális megmozdulásban. A futók a nevezési díjukból fejenként 500 forinttal támogatták az Országos Mentőszolgálat járványellenes munkáját, 1,1 millió forint gyűlt össze.  

“Az első virtuális eseményünk volt, de nem az utolsó – mondta Kocsis Árpád, a BSI vezetője. – Máris megyünk tovább és meghirdetjük az ötnapos, jelképesen öt tavunkat megkerülő Intersport Virtuális Bringás Tókerülés eseményünket a pünkösdi hétre. A kerékpárosoknak újdonság itthon ez a forma, de azt gondoljuk, ők is szeretni fogják.”    

A tókerülésre május 28. és június 1. között lesz lehetőség virtuálisan vagy a valóságban: a Balaton 210, a Fertő-tó 110, a Tisza-tó 65, a Velencei-tó 30, a Deseda-tó pedig 14 kilométeres távot kínál. Ebben a versenyformában a távokat mindenki egyénileg vagy néhány társsal együtt teljesíti ott és akkor, ahol és amikor szeretné, akár otthon a szobabiciklin, vagy az edzőgörgőbe állított bringán. Az eredményt rögzíteni kell és feltölteni a BSI honlapjára.

A nevezők a nevezési díjukból 500 forinttal a Budapest Bike Maffia karitatív tevékenységét támogatják, s az eseménnyel egyben két hónap után folytatódik a pontgyűjtés az Ötpróba sorozatban.

MTI