Közel 2000 maszkot adományoz a magyar Decathlon a járvány elleni harcra

Közel 2000 db Easybreath maszkot adományoz a Decathlon Magyarország az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak azzal a céllal, hogy azokat szükség esetén, megfelelő átalakítás után noninvazív lélegeztetőkészülékként tudják használni. A vállalat nem csak ezzel igyekszik kivenni részét a koronavírus elleni harcból, több különböző szervezetnek is tettek felajánlásokat.

Az elmúlt hetekben több cikk is megjelent a cég által forgalmazott Easybreath maszkok orvosi felhasználásának esetleges lehetőségeiről. A Decathlon mérnökei már átadták a maszk 3D tervét illetve néhány maszkot is különböző külföldi kutatóintézeteknek, akik ez alapján egy, az új igényekre szabott védőmaszk fejlesztésén dolgoznak. Mindemellett, a magyar Decathlon úgy döntött, hogy 1890 db maszkot adományoz az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, hogy azokat szükség esetén, megfelelő technikai átalakítás után noninvazív lélegeztető eszközként használhassák a CoVid19 elleni küzdelemben. A további készleteiket is visszatartják és kizárólag egészségügyi használatra fogják rendelkezésre bocsájtani.

A koronavírus járvány komoly próbatételek elé állítja Magyarországot, a magyar lakosságot is. Ilyen kivételesen nehéz időszakban felelős vállalatként úgy érezzük, aktív cselekvőként kell fellépnünk azokon a területeken, melyekre ráhatásunk van” – indokolta döntésüket Herczeg Lilla, a Decathlon vállalati kommunikációs igazgatója.

A maszkok mellett egyéb szervezeteknek is igyekeznek segíteni. Az orvosok elszállásolásának megkönnyítésére kempingágyakat, matracokat és hálózsákokat adtak át a Honvéd Kórháznak és az Országos Kardiológiai Intézetnek is. A Heim Pál Kórháznak úszószemüveget biztosítottak a járvány elleni védekezéshez, a Szent László Kórház konditerméhez is adtak többféle felszerelést, sporteszközöket, hogy az ott dolgozók kikapcsolódhassanak a mozgás segítségével. Több mint kétezer adag energiaszeletet, gyümölcspürét és izotóniás italt ajánlottak fel országszerte kórházaknak, de civil szervezetekkel is kapcsolatban állnak: a Budapest Bike Maffián keresztül további energiaszeleteket juttattak el olyan intézményekbe, ahol jellemzően idős és/vagy legyengült immunrendszerű emberek élnek vagy lábadoznak.

Infó: Hegedüs Herta / Sajtóközlemény