A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a tokiói felkészülésről tájékoztatta a Magyar Kormány tagjait

A 2020-as tokiói olimpiára történő felkészülés aktuális helyzetéről adott tájékoztatást Magyarország miniszterelnökének, Orbán Viktornak és a kormány tagjainak Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a február 26-ai kormányülésen.

A mintegy órás tájékoztatáson a MOB elnöke köszönetet mondott a kormánytagoknak a magyar sport és az ötkarikás játékok iránti kiemelt figyelemért, majd kitért a felkészülés aktualitásaira.

Ennek keretében részletes tájékoztatást adott az olimpiai célkitűzéseinkről, a várható eredményességről, a kvótahelyzet jelenlegi állásáról. Beszélt a tokiói kiutazással és az ott tartózkodással kapcsolatos kérdésekről, az olimpiai létesítmények és az olimpiai falu készenléti állapotáról, a sportolók várható kiszolgálásáról.

A sportvezető kitért a szervezőbizottság készültségére, a várható nehézségekre: az időjárás, a vírushelyzet, illetve az esetleges földrengésekkel kapcsolatos tudnivalókra.

Beszélt a japán Tochigi Prefektussal kialakított kiváló kapcsolatról is, amely lehetőséget ad a magyar sportolóknak az edzőtáborozásra, és a kinti körülmények előzetes megismerésére.

A Magyar Kormány a MOB elnökét biztosította arról, hogy az enyhén emelkedő tokiói költségeket az olimpiai felkészüléshez és részvételhez biztosítani fogja.

Forrás: MOB – Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Fischer Zoltán