Négy éremmel zárt Drezdában a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott

A drezdai világkupaversenyen sem maradt érem nélkül a magyar válogatott, és ez sorozatban már a 27. ilyen vk-viadal. A sort szombaton Liu Shaolin Sándor nyitotta, aki 1000 méteren egy elképesztően nehéz futamban a második helyen ért célba.

Pihennie nemigen volt ideje, hiszen az éremátadás után következett a vegyes váltók fináléja. A Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor összetételű kvartett két futamgyőzelemmel jutott be a fináléba, és a szezonban először szerzett aranyérmet.

A további egyéni számokban Liu Shaolin Sándor 500 méteren a második, Krueger John-Henry 1500 méteren a harmadik helyen ért célba. Utóbbi, pályafutása során először nyert érmet nemzetközi versenyen magyar színekben.

Liu Shaolin Sándor megnyerte a legrövidebb táv összetett világkupa-rangsorát, tette ezt úgy, hogy a vk-sorozat utolsó állomására, a dordrechti viadalra el sem utazik az idősebbik testvér. A világkupa magyar mérlege így egy arany, két ezüst és egy bronz – összesen négy érem. A lányok legjobb eredményét 500 m-en Jászapáti Petra 7. helyezése jelentette.

Forrás: MOB