Véget ért a Strand Világjátékok, négy éremmel hazatért a Magyar Csapat

Szerdán véget ért dohában az első alkalommal kiírt Strand Világjátékok (World Beach Games). A magyarok mérlege három sportágban négy érem. A delegáció csütörtökön délután ért haza.

A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) égisze alatt rendezett katari multisport-eseményen 97 ország 1237 sportolója mérkőzött meg; 14 sportág 15 szakágában összesen 350 érem talált gazdára. Olyan sportágak – zömmel olimpiai sportágak nem olimpiai versenyszámai – szerepeltek a programban, mint a strandkézilabda, a 3×3-as kosárlabda, a karate (kata), az aquatlon, a sportmászás és a gördeszka.

A magyar színeket nyíltvízi úszásban, aquatlonban, strandkézilabdában, karatéban és strandbirkózásban összesen 32 sportoló képviselte. Magyarország a 6. legnépesebb delegáció volt a dohai fővárosban.

A magyarok négy érmet nyertek: három ezüstöt és egy bronzot. Hétfőn az aquatlonos Dévay Márk kezdte a sort: a férfiak mezőnyében másodikként zárt. Kedden a strandbirkózó Németh Zsanett szintén ezüstérmes lett a +70 kilogrammos súlycsoportban, a Dévay Márk, Kropkó Márta aquatlonos vegyesváltó pedig bronzérmet szerzett.

A szerdai zárónapon a női strandkézilabda-válogatott lett ezüstérmes. A több holtversenyt feltüntető éremtáblán a 18. helyre rangsorolták Magyarországot. A résztvevő 97 nemzetből 40 szerzett érmet.

A magyar dicsőségtábla:  

II. hely:


Női strandkézilabda-válogatott
III. hely:

IV. hely:

VI. hely:

Férfi strandkézilabda-válogatott

A magyar küldöttség egy része már korábban hazatért, a zárónapon versenyzők csütörtökön kora délután érkeztek meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A játékok után Dohában tartják a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlését, melyen a magyar olimpiai családot Kulcsár Krisztián elnök és Ádámfi Attila, a MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának elnöke, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója képviseli.

Forrás: MOB – Fotó: MOB/Szalmás Péter