Együttműködési megállapodást kötött kuvaiti partnerével a MOB

Együttműködési megállapodást írt alá vasárnap Kulcsár Krisztián, a Magyar- és Fahad Nasser Sabah Al Ahmad Al Jaber Al-Sabah sejk, a Kuvaiti Olimpiai Bizottság elnöke Dohában, az első Strand Világjátékok (World Beach Games) helyszínéül szolgáló katari fővárosban.

„A két ország közötti sportkapcsolatok évtizedekre tekintenek vissza, mert már a nyolcvanas években több sportágban dolgoztak magyar edzők Kuvaitban. A két olimpiai bizottság között is hagyományosan szívélyes a kapcsolat. Az idén nyáron elnökké választott Fahad sejkkel most aláírt egyezmény ennek a baráti viszonynak a formába öntése. A megállapodás sportszakmai részleteit még ebben az évben, egy külön erre a célra szervezett találkozó keretében fogjuk pontosítani, várhatóan közös edzőtáborok szervezése, edző-továbbképzések és a nemzetközi erőfeszítések összehangolása lesznek a főbb tartalmi elemek.” – tájékoztatott Kulcsár Krisztián

Kuvait meghatározó tagja az olimpiai családnak; jelentős tisztséget tölt be a nemzetközi sportmozgalomban az olimpiai bizottságuk főtitkára, Husain Al-Musallam, aki a vízes sportokat tömörítő szervezet, a FINA első alelnöke.

Emlékeztetőül: évtizedekkel korábban dolgozott Kuvaitban többek közt Pócsik Dénes és Varga Gusztáv vízilabaedző, Kulcsár Gergely, Schulek Ágoston és Szécsényi József atlétaedző, Egervári Sándor, Gellei Imre, Göröcs János és Mezey György labdarúgóedző, Kovács László, Csík János, Fekete Béla és Németh András kézilabdaedző, valamint Fülöp Mihály vívóedző is – a sort hosszan folytathatnánk…

A MOB a korábban együttműködési megállapodást kötött többek közt az algériai, ausztrál, cseh, lengyel, tajvani és a vietnámi nemzeti olimpiai bizottsággal; a 2019-es vívó-világbajnokság idején pedig orosz partnerével.

Forrás: MOB – Fotó: MOB/Szalmás Péter