Bemutatták a pekingi olimpia és paralimpia kabaláját

Egy óriáspanda lesz a 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos kabalája. Bing Dwen Dwent a paralimpiai játékok figurájával, Shuey Rhon Rhonnal együtt a mai napon mutatták be a kínai fővárosban.

A pekingi Shougang Ice Hockey Arenában láthatta először a nagyközönség a 2022-es ötkarikás kabalaverseny győztes pályázatait. Az eseményt a helyszínen tekintette meg Hans Zheng, a kínai miniszterelnök-helyettes; valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is.

„A két kabala a hagyományos kínai kultúra elemeit ötvözi a modern nemzetközi trendekkel, miközben a havas-jeges sportágakat, és a házigazda városokat is jelképezi. Mindketten remekül fejezik ki a kínaiak lelkes érdeklődését a téli olimpia és a paralimpia iránt, valamint az ország melegszívű vendéglátó szerepét a világ minden tájáról érkező barátaink felé. A játékok eszméjének teljes spektrumát jelenítik meg, beleértve olyan jegyeket, mint a szenvedély, a kitartás, a barátság.” – jellemezte a figurákat Chen Jining, a játékok szervezőbizottságának végrehajtásért felelős vezetője és Peking polgármestere.

„Csodás nagykövete lesz Kínának, valamint a 2022-es pekingi olimpiának.” – értékelte az olimpia kabaláját Thomas Bach.

Az óriáspanda a távol-keleti állam egyik legismertebb jelképe, megjelenése pedig tél és a hó jegyeit is magában hordozza. Nevében a „Bing” jeget, a „Dwen Dwen” pedig erőt és vidámságot jelent.

Bing Dwen Dwen társa egy vörös ruhás baba, Shuey Rhon Rhon lesz, akit a paralimpiai játékok alatt láthatunk majd.

Forrás: MOB-chinadaily.com, xinhuanet.com – Fotó: MTI/AP/Ng Han Guan