Elhunyt Nedeczky György vívóedző

Életének 73. évében, hosszú betegség után elhunyt Nedeczky György vívóedző, a női párbajtőr-válogatott korábbi kapitánya – tájékoztatta az olimpia.hu-t egykori BVSC-s sporttársa, dr. Kamuti Jenő.

Versenyzőként azokban a hetvenes években nőtt fel, amikor a vasutas klub a legszebb időszakát érte – emlékeztet a hazai vívószövetség honlapja. Fenyvesi Csaba, Kamuti Jenő, Bóbis Ildikó, Marót Péter, Maros Magda, Gerevich Pál, az Erdős-fivérek és a többiek mellett nőtt fel; Bay Bélától leste el a szakma fortélyait. Pályafutását követően pedig örökös klubhűséggel és szeretettel kezdte el oktatni a fiatalokat – egy idő után már a Szőnyi úton.

Nedeczky György mesterként pedig még többet ért el, mint a versenyzésben. Hosszú karrierje során két legeredményesebb tanítványa, Fekete Attila és Tóth Hajnalka egyaránt a világbajnoki címig jutott. Ám legalább annyira büszke lehetett számtalan fiatal vívójára, akiket korosztályos bajnoki címekre vezetett, és emellett az életre nevelt. Addigra már a BVSC kereteit is “túllépte”, Kulcsár Győző szövetségi kapitánysága idején évekig ő vezette a női párbajtőr-válogatottat. 

Forrás: MOB, hunfencing.hu