Torna: Két szeren három magyar döntős a koperi Világkupán

Remekeltek a magyar tornászok a koperi Világkupa selejtezőjének első napján, hárman két szeren lettek döntősök, ráadásul a Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia első helyen.

A dunaújvárosi olimpikon Kovács és a Postás SE kiválósága, Székely Zója felemáskorláton, míg a férfiaknál a Győri AC tornásza, Kardos Botond talajon jutott a legjobbak közé.
 
Csütörtökön a selejtezők első napjával megkezdődött a World Challenge Cup következő állomása, amit a szlovéniai Koper városában rendeznek. A nők kettő (felemáskorlát, ugrás), a férfiak három (talaj, lólengés,gyűrű) szeren mutatták be gyakorlataikat. A hölgyeknél felemáskorláton Kovács Zsófia remek teljesítményt nyújtva, messze a legmagasabb pontszámmal (14.000) első helyen jutott a döntőbe. Az elsőéves felnőttként versenyző Székely Zója pedig 12.900 ponttal másodikként kvalifikálta magát.
 
A férfiaknál talajon a győri Kardos Botond 13.850 ponttal hatodik lett, így részt vehet a szer döntőjében. A még junior korú klubtársa, Mészáros Krisztofer is jól teljesített talajon, 13,750 pontot kapott gyakorlatára, ezzel a 10. pozícióban zárt. Lólengésen Mészáros 12.550 (14. hely), Kardos 11.800 pontot (22. hely) szerzett.
 
A selejtezők pénteken folytatódnak, szombaton és vasárnap a szerenkénti finálékat bonyolítják le.
 
Infó: Kaszala Claudia