Ritmikus gimnasztika: Csütörtökön megkezdődött az Eb!

Már a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság helyszínén tartózkodik a magyar különítmény. Május 16-19 között Azerbajdzsán fővárosa, Baku ad otthont mind a felnőtt, mind pedig a junior versenyzők kontinensviadalának.

A felnőtteknél egyéniben Pigniczki Fanni, valamint Juhász Anna vesz részt a megmérettetésen, a junior együttes kéziszercsapat pedig a tavasszal sikert sikerre halmozó Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Kis Janka, Fodor Nadin, Varga Lujza, Farkas Júlia összeállításban indul a ritmikus gimnasztika Eb-n. A sportolókkal utazott a helyszínre Gelle Noémi felnőtt egyéni edző, Lauber Zsófia és Márton Minea a junior csapat trénerei, Deutsch-Lazsányi Erika, illetve Mochlár Emese bírók, Bencze György a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség ügyvezető elnöke és Dr. Körmendy-Ékes Judit az UEG Végrehajtó Bizottságának tagja.

Lauber Zsófia a magyar junior együttes kéziszercsapat edzőjének tájékoztatása szerint a két felnőtt versenyző, Pigniczki Fanni és Juhász Anna négy szeren -karika, labda, buzogány, szalag- indul. A karika és a labda pénteken, míg a buzogány és a szalag selejtezője szombaton kerül megrendezésre. A junior együttes kéziszercsapat csütörtökön az 5 karika versenyszám kvalifikációjával kezd, szombaton pedig 5 szalagon szerepelnek a lányok.

Lauber Zsófia, magyar junior együttes kéziszercsapat edzője: Idén tavasszal remekeltek a lányok, több fantasztikus eredményt értek el különböző rangos viadalokon. Azt azonban látni kell ez egy Európa-bajnokság nagyon erős mezőnnyel, tizennyolc ország legjobbjai látogattak ide Bakuba. Azt szeretném, hogy a lányok megmutassák tudásuk legjavát és kihozzák magukból a maximumot

Részletes program, Felnőtt és junior ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság, Baku:

Május 16. – selejtező (junior) – 17:30-18:50 – 5 karika
Május 17. – selejtező (felnőtt) – 12:00-18:00 – karika, labda
Május 18. – selejtező – 10:00-16:20 (felnőtt) – buzogány, szalag; 16:40-18:00 (junior) 5 szalag
Május 19. – döntő – (junior) 12:00-12:40 – 5 karika, 12:45-13:25 – 5 szalag; (felnőtt) 14:40-15:50 – karika, labda; 16:00-17:10 – buzogány, szalag

Infó: Kaszala Claudia