Kisorsolták a budapesti ülőröplabda Európa-bajnokság csoportjait

Kisorsolták a július 15-20. között Budapesten sorra kerülő ülőröplabda Európa-bajnokság csoportjait.

A sorsoláson megjelent Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Branko Mihorko, a Para Volley Europe elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó, Budapest Sportfőváros 2019 nagykövete.

A vasárnapi eseményen a csapatokat Dobi Edina és Németh Szabolcs válogatott álló röplabdázó, továbbá Licsicsányi Boglárka, a Mozgásjavító Intézmény tanulója, a hazai ülőröplabdasport kölyökcsapatának tagja húzta ki.

Előbb a férfiak csoportjait sorsolták ki: a mieink rendezőként az A-csoport első helyén kerültek kiemelésre, s a mieink Németországgal, Ukrajnával, Lettországgal, Szerbiával és Litvániával kerültek egy hatosba, míg a másik ágon a címvédő Oroszország, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Horvátország és Törökország szerepel majd egy csoportban.

A nőknél kilenc válogatott került szétosztásra két csoportba: a mieink mellett Szlovénia, Horvátország és Németország alkotja az A-csoportot, míg a B-ben Oroszország, Finnország, Ukrajna, Olaszország és Nagy-Britannia szerepel majd. 

Raska Gyula, ülőröplabda szövetségi kapitány szerint magyar szempontból jól sikerült a sorsolás: “A női vonalon jó csoportba kerültünk, de nem dőlhetünk hátra, mert a továbbjutást eldöntő mérkőzésekre a másik, erős csoportból kapunk ellenfelet. A férfiaknál a csoportban van esély egy jó helyezésre, a középmezőnyt szeretnénk hozni a végére. Úgy látom fair lett a sorsolás, jól oszlottak el a kemény, erős országok csapatai, izgalmas mérkőzéseket láthatunk majd két hónap múlva.” – tette hozzá.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 16 ország közel 400 sportolója méri majd össze tudását az Eb-n, amelyre a belépés ingyenes lesz.

Forrás: MTI-hunvolley.hu