Tisztújítást is tartott a kézilabda-szövetség

Tisztújító közgyűlést tartott április 17-én a Magyar Kézilabda Szövetség. Kocsis Máté újabb időszakra kapott bizalmat, mint dr. Tállay András, a MOB Orvosi Bizottságának elnöke is. A kétszeres olimpiai 4. helyezett Nagy László alelnök lett. A résztvevőket Fábián László, a MOB sportigazgatója is köszöntötte.

A kézilabdázás elmúlt négy éve és a közeljövő tervei kapcsán Horváth Gabriella főtitkár; Bardóczy Gábor kormánybiztos; Zsiga Gyula szakmai igazgató; Mocsai Lajos, a NEKA főigazgatója; Oláh Sándor, az Amatőr Tanács elnöke; Balássi Imre, az NB I-es Liga elnöke, Novák András operatív igazgató, Marosi László és Pálinger Katalin alelnökök, végül Kocsis Máté elnök szólalt föl.

A tisztújítás során az MKSZ elnöke újabb négy évre Kocsis Máté, alelnökei Nagy László és Pálinger Katalin – aki egyben a MOB elnökségének is tagja – lettek. Az elnökség további tagjai: Csermely Péter, Görbicz Anita, Györfi János – korábbi MOB-osztályvezető -, Kirsner Erika, Marosi László, Oláh Sándor, Radulovics Bojana és dr. Tállay András. A Felügyelő Bizottság elnökévé dr. Mezei Jánost, tagjaivá dr. Kiss Istvánt és Zsódi Imrét választották.

Fábián László az olimpiai események szemüvegén keresztül köszöntötte a közgyűlés résztvevőit, méltatva a közelmúlt utánpótlássikereit, és reményét kifejezve a felnőttek tokiói olimpiai szereplését illetően.

A MOB korábbi sportági utánpótlás-vezetője, az egykori világválogatott Kovács László Török Bódog Életműdíjat vehetett át.

Forrás: MKSZ-MOB