100 nap múlva rajtol a 15. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Bakuban

Négy évvel az I. Európa Játékok rendezése után, 100 nap múlva ismét Bakura figyel a sportvilág. Az azeri főváros ad otthont július 21-27. között a 15. Nyári Európai Ifjúsági Fesztiválnak, ahol 10 sportág 130 versenyszámában avatnak bajnokot. 

A multisport-eseményre 50 európai ország mindegyike jelezte részvételét. Közel 3600 14-17 év közötti sportoló versenyez majd az érmekért. A rendezvény sikerét 2500 önkéntes segíti. A megnyitó- és a záróünnepséget a 12 ezer nézőt befogadó Crystal Hallban rendezik.

Két éve Győr volt az esemény házigazdája. Ott a magyar fiatalok 13 arany-, 14 ezüst- és 14 bronzérmet szereztek. A rendező ország – a kilenc állandóan a műsoron lévő sportág mellett – egy újat vehet fel a programba; Győrben a kajak-kenu, most a birkózás szerepel majd.

A magyar fiatalok atlétikában, birkózásban, judóban, országúti kerékpározásban, teniszben, tornában, úszásban, illetve a lány kézi- és kosárlabda küzdelmeiben állnak rajthoz. A kiutazó küldöttségben várhatóan közel 90 sportoló kap helyet.

A magyar csapat július 19-én repül Bakuba a Wizzair járatával. 

Forrás: MOB