Festménykiállítás nyílt a tavalyi budapesti birkózó vb-ről

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szervezésében a budapesti Ari Kupsus Galériában megnyílt Adorján Attila festőművész “Ez a birkózás! – Tizenkét felejthetetlen pillanat a budapesti birkózó-világbajnokság történetéből” című kiállítása.

Az eseményen részt vett Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, aki újfent kijelentette: a 2018-as volt minden idők legjobb birkózó-vb-je, többek között azért, mert ilyen “utóhatása” is van, mint ez a kiállítás és az ahhoz kapcsolódó album.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke üdvözölte a sport és a művészet találkozását, megköszönte a vb-szervezők munkáját, s örömmel jelentette ki, hogy a vb óta háromszáz gyermekkel több birkózik, mint előtte.

Kiemelte a festményeken szereplő magyar kiválóságokat (Barka Emese, Németh Zsanett, Sastin Marianna, Bácsi Péter, Lőrincz Tamás, Korpási Bálint, Kiss Balázs), akik szintén megtisztelték jelenlétükkel a megnyitót.

Adorján Attila festőművész elmondta, nagy hatással volt rá a vb, s köszönetet mondott azoknak a fotósoknak, akiknek tizenkét nagyszerű fényképe alapján a festményeket elkészítette.

A tizenkét képet a jelenleg épülő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében állítják majd ki.

Forrás: MTI – Fotó: Kovács Attila