Kötöttfogású Magyar Nagydíj – Erős mezőny a győri versenyen

Kiemelkedő erősségű lesz a mezőny szombaton és vasárnap a kötöttfogású Magyar Nagydíj-Polyák Imre emlékversenyen, melyen a hazai birkózók közül többen is éremesélyekkel lépnek majd szőnyegre.

 A tavalyi év után ismét Győrben sorra kerülő esemény hétfői sajtótájékoztatóján Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy a komoly hagyományokkal bíró verseny a nemzetközi szövetség által kijelölt négy pontszerző viadal egyike, és ennek is köszönhetően a sportág nagyhatalmai is jelezték válogatottjuk részvételét. 

A sportvezető szerint erősségét tekintve annak ellenére is mini világbajnokságnak lehet tekinteni a nagydíjat, hogy az oroszok az utolsó pillanatban visszamondták részvételüket, mert többek között iráni, török, georgiai és japán birkózók is indulnak.

Sike András szövetségi kapitány jelezte, hogy a Magyar Nagydíjjal összefüggésben komoly nemzetközi edzőtáborozás zajlik Budapesten, ahol 15 ország sportolói készülnek a hétvégi versengésre. 

A hazai válogatottból az októberi, budapesti világbajnokságon győztes – a nemzeti csapat mellett edzőként dolgozó – Bácsi Péter, illetve az ezüstérmes Lőrincz Tamás és Korpási Bálint, valamint az ötödikként végzett Kiss Balázs hiányzik majd ezúttal, ám így is érmeket vár birkózóitól a szakember.

Sike úgy látja, kiemelkedő eredményre leginkább a két 87 kilósnak, Lőrincz Viktornak és Szilvássy Eriknek, valamint a 72 kilóban érdekelt Fritsch Róbertnek van esélye. Az U23-as válogatott tagjai viszont ezúttal nem lesznek ott a szőnyegen, mivel márciusi Európa-bajnokságukra készülnek.

A győri Olimpiai Parkban szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődnek a selejtezők. A helyosztókra az első nap 18, a második napon pedig 16 órakor kerül sor.

Forrás: MTI – Fotó: Facebook