Magyar Snooker Gála – Már négy profi játszik szombaton

Az előző három kiírás után kettő helyett már négy profi játékos lép asztalhoz a szombaton sorra kerülő negyedik Magyar Snooker Gálán.

Sztárokban nem lesz hiány, ugyanis Judd Trump 5., Stuart Bingham 12., Luca Brecel 14., míg Jack Lisowski 16. a világranglistán. A játékosokban az is közös, hogy valamennyien megcsinálták már a maximális, 147-es bréket, azaz amikor hiba nélkül mind a 15 piros golyó után a legértékesebb színest, a hét pontot érő feketét süllyesztik a zsebbe, végül értéksorrendben valamennyi színes golyót is elteszik az asztalról.

Ez a bravúr Trumpnak és a 2015-ben világbajnok Binghamnek négyszer-négyszer, míg a Brecelnek és Lisowskinak egyszer-egyszer sikerült. Tavaly e tekintetben rendkívül szerencsés volt a magyar közönség, mivel Shaun Murphy a délutáni programban egymás után kétszer hajtotta végre a nem mindennapi bravúrt.

Az idei programban ezúttal az is kiderül, ki lesz az első hazai professzionális Shoot Out verseny győztese, amelynek érdekessége, hogy a normál mérkőzésekhez képest sokkal pörgősebb, gyorsabb a játék, egy parti legfeljebb tíz perc alatt véget ér, mert sokkal kevesebb gondolkodási idő áll a játékosok rendelkezésére.

Emellett nem marad ki a műsorból a Colour Clearance, melyben a játékosoknak a lehető leggyorsabban kell a színes golyókat eltüntetniük a zsebekben. Ezt azért szereti kiváltképpen a közönség, mert a minél jobb időeredmény érdekében a játékosok rohangálnak az asztal körül.

A szünetet követően pedig jön a csúcspont, a négy sztár mérkőzése: előbb Luca Brecel és Jack Lisowski, majd Judd Trump és Stuart Bingham méri össze tudását a zöld posztón. A játékvezetők a nemzetközi versenyeken is edződött Almási Gergő és Palásti Péter lesznek.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban idén is két felvonásra kerül sor, előbb 14.30-tól, majd 19.30-tól.

Forrás: MTI