A Dorkóra szavazott a magyar rögbi válogatott is!

Egyre népszerűbb a Dorko a magyar sportolók között, hiszen a brand immár zsinóban 9. megállapodását üti nyélbe a hazai sportszövetségekkel. Ezúttal a Magyar Rögbi Szövetséggel kötöttek 5 éves szerződést a márka képviselői. A most megkötött együttműködés értelmében a következő 5 évben a Dorko öltözteti majd a sportág hazai képviselőit. 

Magyarországon a hetvenes évek óta működnek rögbi klubok. Az ország legrégebben működő egyesülete az 1979-ben indult kecskeméti rögbi klub, ugyanakkor Budapesten is hat egyesület funkciónál. A rögbi egyike tehát azon dinamikusan fejlődő sportágaknak, melyek hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Továbbá a második legnézettebb sport a világon, és a magyar olimpiai rögbi csapat a hazai csapatsportok táblázatán is előkelő helyet foglal el.  

Rendkívül örülünk a Dorkóval kötött megállapodásunknak, mivel hiszünk abban, hogy egy ilyen közkedvelt márka támogatásával minden eddiginél nagyobb figyelem irányul majd a rögbire, és ezáltal még jelentősebb lépéseket tehetünk majd a sportág hazai helyzetének fejlesztése érdekében.” – nyilatkozta Kiss Antal a Magyar Rögbi Szövetség elnöke. 

A sajtóeseményén Czakó Attila és Gárnicz Zsuzsanna a magyar rögbi válogatott tagjai is részt vettek, akik szintén elismerő szavakkal méltatták a Dorko és a Szövetség egyezségét: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy Magyarország legjobb márkájával kötöttünk megállapodást. Szerintem, sokat ad majd minden versenyzőnek, hogy magyar márkában szerepelhet, illetve remélhetőleg sok fiatalt is inspirál majd ez arra, hogy felfedezze magának ezt a rendkívüli sportágat.” 

A Dorko az 5 éves megállapodást a TEAM HUN program keretein belül kötötte, aminek a célja, hogy fokozatosan minden magyar sportoló Dorkóban versenyezzen. A nevezett márka törekvéseinek már most megvannak az eredményei, hiszen az utóbbi pár hónap leforgása alatt számos hazai sportszövetséggel jutottak már egyezségre. „És ez még csak a kezdet.” – fűzte hozzá Gém Péter, a márka alapítója. 

 

A magyar rögbi történetéről, a hazai klubokról, a szövetség eseményeiről és még számos egyéb érdekességről az alábbi weboldalon található bővebb információ: www.mrgsz.hu

 

Ruszanov András