Kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit

Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó, Száraz Evelin úszó, valamint Forró Tamás, a bocsaválogatott és Hegedűs László segítője egyenként 800 ezer forintos ösztöndíjjal készülhet a 2020-as paralimpiára a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram ösztöndíjasaként.

A szerdai díjátadón Árva András, a K&H csoport lakossági marketing szegmens főosztályvezetője kiemelte, hogy a bank vezető pénzintézetként segíti többek között az egészségmegőrzést, amelynek egyik területe a sport. “Tizenöt éve támogatjuk a magyar sportot, 12 éve a parasportot és a Magyar Paralimpiai Bizottságot, melynek hivatalos pénzintézete is vagyunk.” – emlékeztetett.

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden 1000 forintja után a K&H csoport saját forrásából 1 forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 21 sportoló és 4 segítő kapott összesen több mint 20 millió forintnyi ösztöndíjat.

Urr Anita, az MPB főtitkára jelezte, hogy már több sportágban elkezdődött a kvótaszerzés a tokiói paralimpiára és a bank támogatása hozzájárul a versenyzők magas színvonalú felkészüléséhez. “A kártyaprogram korábbi nyerteseinek mindegyike paralimpiai résztvevővé vált, többségük paralimpiai érmes lett, vagyis jó helyre kerültek a támogatások.” – mondta Urr Anita.

Az egyik idei díjazott, Suba Róbert elmondta: már megkezdte a felkészülést a jövő évi, szegedi integrált kajak-kenu világbajnokságra, és nagy vágya, hogy 2020-ban, Tokióban aranyérmet szerezzen a paralimpián.

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyertesei:

Felnőtt kategória:
Suba Róbert, paralimpiai és világbajnoki ezüstérmes kajakozó   

Reménység kategória:
Száraz Evelin úszó, aki mindössze 13 éves, de már részt vett felnőtt Európa-bajnokságon 

Segítő kategória:
Forró Tamás, a bocsaválogatott és Hegedűs László segítője

Forrás: MTI – Fotó: