Bemutatták a minszki Európa Játékok kabaláját

A logó mellett a kabalafigura is fontos része minden nagyszabású sporteseménynek. A jó kabala egyedi, kötődik a rendező országhoz és győzelemre serkenti a résztvevőket. A 2019-es minszki Európa Játékok szervezői is erre törekedtek, amikor megalkották Lesiket, akit a közelmúltban mutattak be a nagyközönség számára.

A történet

Mindannyian emlékszünk a kis herceg kalandjaira, aki elrepült a Földre, hogy barátokat találjon. A Földön megismerkedett egy kis rókával, aki sokat mesélt neki az élet értelméről, az emberi kapcsolatokról, és a szeretetről. A kis herceg visszarepült a bolygójára egy rózsát gondozni, a rókát pedig magára hagyta. Az állat – miután szomorúan és magányosan egyedül maradt – szimatolt és fülelt, ettől még a füle is megnőtt. Fel szeretett volna fedezni mindent maga körül, csak hogy választ találjon a kérdésre: „Hogyan találhatna barátokat?”.

Egyszer tudomására jutott, hogy valahol Fehéroroszországban létezik egy virág, amely minden kívánságot teljesít. Ez a legendás fehérorosz páfrányvirág. A róka nyakába vette Fehéroroszországot, hogy meglelje a páfrányvirágot, és valóra váltsa legnagyobb álmát. Útja nem volt rövid, fitnesz karkötője szerint majd’ egymillió lépést tett meg.

A szervezők azt remélik, 2019 lesz a legfényesebb év a róka, és az európai sportvilág életében is, és ezt igyekeztek Lesik külsején is megjeleníteni. A kabala pólóján található zöld szín a fejlődést és a harmóniát, a fekete színű nadrág a fegyelmet és az eltökéltséget szimbolizálja. A róka sárga szőre vidámságot, kék cipője legyőzhetetlenséget, piros sapkája életerőt sugall.

Akik a kabala kalandjait szeretnék követni, megtehetik, annak saját Instagram-oldalán, de az is biztos, hogy Lesik felbukkan majd az @olympic_team_hungary Instagram-fiókon is!

Forrás: minsk2019.by