Új arculata lesz az európai röplabdának

Az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) kétnapos évzáró gálája zajlik Budapesten. Az első este a jövő évi férfi és női Európa-bajnokság jegyében zajlott – utóbbinak egyik társházigazdája éppen Magyarország lesz. 

Eredetileg a jövő évi Eb-k logóinak bemutatása volt a programban, de mint kiderült, nem csak a kontinenstornák, hanem a teljes európai szövetség új arculatának, brandjének a bemutatójára került sor a Várkert Bazárban egy színpompás, több mint egy órás műsor keretében, melynek házigazdái Norisha Campbell és Bobák Róbert voltak. 

A nyitótáncot követően – amelyben szerepet kapott a következő évi kontinenstornák összes házigazdájának kultúrája is – röplabdázó kislányok bevonultak a CEV 56 tagállamának zászlóival, s ezt követte az európai szövetség szerb elnökének  a beszéde. 

Alekszandar Boricsics elmondta, örül annak, hogy a magyar fővárosban mutathatják be az új logókat, az új arculatot: „Történelmi lesz a jövő év, hiszen korábban soha nem volt egyszerre nyolc házigazdája az Európa-bajnokságoknak. Ezzel is szeretnénk megmutatni a világnak, hogy itt, Európában egy nagy röplabdás család vagyunk”

Ennek alkalmából esett át teljes arculatváltáson szövetség is. Az új logó lesz az alapja a jövőben minden európai röplabdás rendezvénynek, csak a színek változnak a különböző események alkalmából.

Erről már Mike Robinson, a CEV új arculatát megtervező angol cég képviselője beszélt, aki elmondta, hogy a cél a modernizálás és a röplabdára jellemző tulajdonságok – gyorsaság, erő, érzelmek – megjelenítése volt, ötvözve a kontinens 56 országa zászlóinak színeivel, formáival. 

Ezt követően mutatták be az Európa-bajnokságok és a CEV új imázsfilmjét – immáron az új logókkal –, majd színpadra hívták a jövő évi Eb-házigazdák szövetségének elnökeit (akik kaptak egy-egy új logóval ellátott zászlót), illetve egy-egy neves játékosát is. A magyar színeket Tálas Zsuzsanna, a válogatott csapatkapitánya, illetve Dr. Kovács Ferenc MRSZ-elnök képviselte. 

„Nagyon meglepett ez az új dizájn, mert teljesen új irányvonalat képvisel, nagyon modern, és jól szimbolizálja azt, amit a mai röplabda képvisel. Személy szerint én is ezt a fiatalos irányvonalat képviselem, úgyhogy szerintem nagyon ütős lett” – mondta el Tálas Zsuzsanna, aki éppen ezen a napon tért vissza csapatával a lengyelországi Bajnokok Ligája-selejtezőről. 

A program pénteken a BL csoportkörének sorsolásával, valamint a szervezet évzáró gálájával folytatódik, amelyen átadják az év legjobb játékosainak és edzőinek járó elismeréseket. 

Forrás: hunvolley.hu