Harmincnyolc ország 225 játékosa a nyílt tollaslabda-bajnokságon

Harmincnyolc ország 225 versenyzője vesz részt a 43. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon, amelyre csütörtöktől vasárnapig a budaörsi városi sportcsarnokban kerül sor. 

Csorba József, a magyar szövetség (MTLSZ) elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a legtöbb indulót Európa legerősebb tollasnemzete, a dán adja. A második legnépesebb a házigazda csapat lesz 24 játékossal, akik között ott találhatók a legjobbak, így Krausz Gergely, Kőrösi Ágnes és Sárosi Laura is, továbbá a szeptemberben ifjúsági Eb-n bronzérmes Madarász Réka és Sándorházi Vivien. 

“Az erős mezőnyben is számítunk arra, hogy valamelyikük – vagy esetleg más – a tavalyihoz hasonló bravúrt ér el.” – utalt a sportvezető arra, hogy Krausz Gergely tavaly a thaiföldi Samatcha Tovannakasame oldalán elődöntőig jutott párosban.

Erős csapattal érkeznek az angolok, a svédek és az oroszok is. Európán kívülről hat ország, köztük az igazi sportági nagyhatalomnak számító India, Malajzia, Indonézia, illetve Irán, Mexikó és Új-Zéland nevezett.

Most először a pályákat nem számozzák, hanem a főbb szponzorokról lesznek elnevezve, emellett a világ egyik vezető internetes fogadási oldala minden pályáról minden meccset élőben közvetít.

A 25 ezer dollár (7,1 millió forint) összdíjazású, International Challenge kategóriájú viadal – felette már csak a World Tour-versenysorozat állomásai vannak – csütörtökön 10 órától a selejtezőkkel kezdődik. Pénteken 9 órakor rajtolnak a főtáblás mérkőzések, míg szombaton 10-től a negyeddöntőkre, 16 órától pedig az elődöntőkre kerül sor. A döntőket vasárnap 10 órától rendezik. A belépés ingyenes.

Forrás: MTI