Ritmikus Gimnasztika: Emlékverseny és Mesterfokú bajnokság

A hétvégén rendezik meg a Berczik Sára Emlékversenyt és Mesterfokú Bajnokságot a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség szervezésében.

A nemrégiben megtartott Magyar Kupa döntő mellett a Berczik Sára Emlékverseny és a Mesterfokú Bajnokság a legrangosabb hazai megmérettetésnek számít a ritmikus gimnasztikában. A kétnapos viadalnak a Törökbálinti Sportközpont ad otthont.

A programmal kapcsolatosan Tartóczki Zsuzsanna, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkára elmondta, október 27-én szombaton a Berczik Sára Emlékversenyre kerül sor, másnap pedig a Mesterfokú Bajnokságot és az Emlékverseny másik részét tartják.

A Berczik Sára Emlékversenyen a szabadidősport legjobbjai duó, trió és csapat formációkban méretik meg magukat.

A Mesterfokú Bajnokságon pedig azok a sportolók indulhatnak, akik erre jogot szereztek a két héttel ezelőtti Magyar Kupa döntőn. Ez a viadal is kiemelt jelentőséggel bír a jövő évi válogatott kialakítása szempontjából.

A megmérettetés mindkét nap 10.00-tól kezdődik a Törökbálinti Sportközpontban, a felnőtt válogatott keret tagjai, többek között Kis Alexandra, Pigniczki Fanni, Váray Míra és Juhász Anna vasárnap 10 órakor labdával és karikával, míg 12:45-től buzogánnyal és szalaggal lépnek szőnyegre.

Tartóczki Zsuzsanna, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség főtitkára: “Ez a verseny nagyon fontos, ugyanis nem titkolt célja a szövetségnek, hogy a szabadidősport kategóriát, valamint a versenysport kategóriát közelebb hozzuk egymáshoz. Ezért is jó, hogy ezen a viadalon mindkét területről a legszűkebben vett hazai elit vesz részt.” 

Forrás: matsz.hu