Kézilabdacsarnokot avatott a BVSC-Zugló

Kézilabdacsarnokot avattak pénteken a BVSC-Zugló Szőnyi úti telephelyén.

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi évek szakmai és infrastrukturális fejlesztéseiben a BVSC az egyik élenjáró, amit az új csarnok is jól bizonyít.

Szatmáry Kristóf, a klub elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 233 millió forintos fejlesztés 70 százaléka a vállalkozók TAO-támogatásából, a többi a korábbi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segítségével valósult meg. Hozzátette: az egykori futballpálya helyén álló csarnok az első olyan létesítmény, amely nem a BVSC törzsterületén belül épült meg.

Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere arra emlékeztetett, hogy – bár ehhez a csarnokhoz csak erkölcsi támogatást nyújtott – az önkormányzat az elmúlt években a klubbal együtt összesen több mint hárommilliárdos fejlesztést hajtott végre a Szőnyi úton.

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója hangsúlyozta, hogy bár Budapesten és Pest megyében sok csapat működik, ehhez képest viszont kevés a létesítmény, ezért azon dolgoznak, hogy javítsanak ezen az állapoton.

A csarnokot egy rendkívül ellenálló sportpadló borítja, továbbá energiatakarékos légfűtéses rendszerrel szerelték fel. 

A BVSC-Zugló kézilabda-szakosztálya 2016 áprilisában alakult, jelenleg hat edző irányítása mellett 17 csapatban kétszáz fiatal sportol. A távlati cél az, hogy a kézilabdacsapat két éven belül jusson fel az NB II-be.

Mint elhangzott, a beruházások ezzel még korántsem állnak le a Szőnyi úti sporttelepen, a jövőben többek között új lelátók épülnek, megújul a székház, a labdarúgó-öltöző, valamint műfüves nagypálya is létesül.

Forrás: MTI – Fotó: zuglo.hu