Farkas-dupla a kerekesszékes tenisz OB-n

Először került megrendezésre Győrben a kerekesszékes Országos Bajnokság, melyen Farkas László duplázni tudott. Többszörös paralimpikonunk egyéniben és párosban is megnyerte az Országos Bajnokságot.

A szombati páros versenyszámban a többszörös paralimpikon a miskolci Mézes Jánossal alkotott párost, akivel veretlenül végeztek az ötös körmérkőzés élén, megelőzve a Farkas Attila/Csiszár Attila, a Vass Caba/Szabó Béla, a Bor Péter/Nagy-Kuglicz Kata és a Papp Csaba/Inczédi Gergely párost. 

Inczédi most mutatkozott be a kerekesszékes versenyeken, ahogy a hosszú évek óta az első női játékos, Nagy-Kuglicz Kata is. 

A vasárnapi egyéni versenyszámba bekapcsolódott Pokornyi Tamás is, aki a balatonfüredi debütálása után most is győzelemmel nyitott 46 62 10-8-ra verte Papp Csabát és bejutott a nyolc közé, ahogy a Nagy-Kuglicz Katát 64 75-re legyőző Inczédi Gergely is. 

A negyeddöntőben az 1. kiemelt Farkas Attila 61 60-ra verte Csiszár Attilát, a 3. kiemelt Farkas László pedig 60 60-ra nyert Inczédi ellen, míg az alsó ágon Mézes János 60 60-lal állította meg Pokornyit, Szabó Béla pedig 62 60-ra nyert Vass Csaba ellen. 

Az elődöntőben a Farkasok csatáját László nyerte 60 61-re, döntőbeli ellenfele pedig a Mézest 60 60-ra legyőző Szabó lett, aki azonban nem tudott meglepetést okozni a fináléban, Farkas 61 61-re győzött és megvédte bajnoki címét.

Végeredmény:
1.: Farkas László
2.: Szabó Béla
3: Farkas Attila
4.: Mézes János
5.: Vas Csaba
6.: Csiszár Attila
7.: Pokorny Tamás
8.: Inczédi Gergely
9.: Nagy-Kuglicz Kata
10.: Papp Csaba

Páros végeredmény:
1.: Farkas László/Mézes János
2.: Csiszár Attila/Farkas Attila
3.: Szabó Béla/Vas Csaba
4: Bor Péter/Nagy-Kuglicz Kata
5.: Inczédi Gergely/Papp Csaba

A legtöbbet fejlődött játékosnak járó Stokker Kupát Farkas Attila vehette át.

Forrás: huntennis.hu