Ungvári Miklós Grand Prix győzelemmel tért vissza a tatamira

Szombaton a budapesti judo Grand Prix 73kg-os súlycsoportjában az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós hat győzelmet aratva aranyérmes lett. Szabó Frigyes szerezte meg a bronzérmet Gercsák Szabina pedig a hetedik helyen végzett.

Az elmúlt év októberében vállműtéten esett át Ungvári Miklós. Azóta a napjai arról szóltak, hogy kemény munkával visszatérhessen valamikor a tatamira. Pénteken a budapesti olimpiai kvalifikációs judo Grand Prix 73 kilós súlycsoportjába bemérlegelt és szombat reggel ismét tatamira lépett.

A 37 éves magyar judós első ellenfelét a tizenöt évvel fiatalabb osztrák Lukas Reitert vazarival győzte le. Következett a holland van’t Westende, akit hosszabbításos összecsapáson sikerült legyőzni. Ungvári Miklós egymás után vívta a „ráadásokat“, a lengyel Mrowczynski elleni ippon után aranycsatában nyert a román Raicu és a kanadai Margelidon ellen is, így bejutott a fináléba. 

Ott egy régi ismerős várt rá: Bíró Tamás tanítványa 2012-ben, a londoni olimpián a japán Ebinuma Maszasival együtt állt a dobogón, akkor a japán a harmadik, Ungvári Miklós pedig a második fokán. A szép számú és igen lelkes publikum ovációja mellett a ceglédiek kedvence Ungi most is megelőzte a japánok háromszoros világbajnokát, egy remek kontrával ipponra dobva a jó formában lévő Ebinumát!


Ungvári Miklós 2015 után másodszor is megnyerte a Budapest Judo Grand Prix-t, egyúttal biztossá vált, hogy folytatódik a remek magyar sorozat: 2014 óta minden kiírásban volt hazai aranyérmes a budapesti GP-n!

A nap másik meglepetését a szintén 73 kilós Szabó Frigyes szolgáltatta, aki három ippongyőzelem után a vigaszágra kényszerült, ott újabb skalpot gyűjtve a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A hölgyeknél egy helyezésre futotta ezen a napon. A 70 kilós súlycsoportban az Európa-bajnoki bronzérmes Gercsák Szabina két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett. Flórusz János tanítványa ezzel értékes pontokat gyűjtött a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikációhoz.

A budapesti Grand Prix harmadik, egyben záró versenynapján, vasárnap öt súlycsoport küzdelmeire kerül sor, tíz magyar judós lép tatamira, ezen a napon szerepel többek között a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián és a világranglistán ötödik helyen jegyzett Cirjenics Miklós is.

A selejtezők 9.30-kor kezdődnek, a döntőkre 16 órakor kerül sor.

Forrás: MOB/Judoinfo – Fotók:Horváth György/MJSZ