Nyílik a regisztráció az ifjúsági olimpiára

Július 31-én nyílik meg a regisztráció a világ egyik legnagyobb multisport- és kulturális eseményére, a Buenos Aires-ben októberben megrendezésre kerülő III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nemzetközi partnere a Samsung Electronics Co., Ltd. gyártja azt az elektronikus karszalagot, amely ingyenes belépést biztosít a nézők számára a négy olimpiai parkba, valamint a versenyhelyszínekre. A Samsung együttműködése az olimpiai mozgalommal a 1988-as szöuli Nyári Olimpiai Játékokig nyúlik vissza, amikor a cég helyi szponzor volt – még ebben az évben lett a NOB nemzetközi partnere.

A pass egy chipet tartalmaz, amely lehetővé teszi a látogatóknak, hogy testközelből nézhessék a világ legjobb 4000 fiatal sportolóját. A karszalag viselői 1200 kulturális eseményen vehetnek részt, a majd két héten át tartó játékok alatt.

A regisztráció a www.buenosaires2018.com oldalon végezhető el. Az online regisztrációs felületet is a Samsung készítette. A folyamat könnyen elvégezhető, csupán néhány személyes adat szükséges hozzá.

A parkok és a versenyhelyszínek befogadóképességét maximalizálják, hogy minél többen részt vehessenek a versenyeken és emlékezetessé tegyék egész Argentína számára az eseményt. Természetesen a karszalag viselete kötelező a parkokban és a stadionokban. Olyan rendszert alakítottak ki, hogy Argentína más részeiről, valamint a külföldiek Buenos Aires-be érkezve azonnal fel tudják venni karszalagjaikat.

A Buenos Aires-i lesz az első Latin-Amerikában rendezett ifjúsági olimpia. A játékokon több mint 4000 versenyző 32 sportágban küzd meg a legjobb helyezésekért.

Forrás: MOB-buenosaires2018