Ferenczi Nikolett és Kiss Gergely indulhat a triatlonosok mezőnyében Buenos Aires-ben

Hivatalossá vált, hogy Ferenczi Nikolett és Kiss Gergely triatlonos is részt vehet a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián, idén októberben. A Magyar Triatlon Szövetség július 18-án levélben értesítette erről a Magyar Olimpiai Bizottságot. A Magyar Ifjúsági Csapat így már 60 versenyzőt számlál. 

A magyar kvalifikáció sikeréről a Nemzetközi Triatlon Szövetség tájékoztatott, majd az indulók személyéről a hazai szövetség az előzetes válogatási elvek alapján hozta meg döntését.

Másfél héttel ezelőtt a spanyolországi Banyolesben rendezték az ifjúsági triatlonosok európai kvalifikációs versenyét. A fiúk versenyében Kiss Gergely a 4., a leányoknál Ferenczi Nikolett a 6., Horváth Karolina Helga a 11. helyen végzett. Az olimpiára 12 fiú és lány szerzett kvótát erről a versenyről. Buenos Aires-ben nemzetenként 1 fiú és 1 leányversenyző állhat rajthoz idén októberben.

Ami bizonyos, a 2010-es arany- és 2014-es ezüstérem magasra tette a fiatalok előtt a lécet, hiszen Szingapúrban Dudás Eszter lett ifi olimpiai aranyérmes, Nanjingban pedig Lehmann Bence ezüstérmes.

A Magyar Ifjúsági Csapat így már 16 sportágban összesen 60 versenyzőt számlál, köztük 22 fiút, 38 leányt. 

Mint arról korábban hírt adtunk, strandröplabdában a Hajós Artúr, Stréli Bence kettős is kvalifikálta magát a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. Ez azonban akkor válik véglegessé, ha a nemzetközi szövetség visszaigazolása megérkezik, mint ahogyan az a triatlonosok esetében is történt.

Forrás: MOB – Fotó: debrecenisportcentrum.hu