Döntött a NOB: Hét új versenyszám szerepel a pekingi téli olimpia programjában

Hét új versenyszám került be a 2022-es pekingi téli játékok programjába a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testületének döntése alapján. Van, ami a magyaroknak is kedvezhet.

Síugrásban lesz vegyescsapat-verseny, síakrobatikában női és férfi big air, valamint vegyescsapat-ugrás, hódeszkában krossz vegyescsapat-verseny, női egyesbob, rövidpályás gyorskorcsolyában pedig vegyescsapat-váltó – számol be róla a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapja.

„Az a célunk, hogy egyensúlyt találjunk a hagyományos és az új versenyszámok között.” – nyilatkozott Kit McConnell, a NOB sportigazgatója, aki a játékok programjáért felelős.

A módosítások nyomán a női versenyzők száma 1314-re emelkedik a pjongcsangi 1211-hez képest. Ez a 2892-es összlétszám 45.44 százaléka, míg idén az arány 41.9 százalék volt.

A változtatások következtében ugyanakkor egyes sportágakban csökkenni fog a résztvevők száma, így sílövészetben és korcsolyában, ugyanakkor női jégkorongban nyolc helyett tíz csapat szerepelhet majd.

Rövidpályás gyorskorcsolyában a vegyescsapat-váltó programba kerülése reménykeltő lehet a kiemelkedően eredményes magyar válogatott számára.

A 2022-es pekingi téli olimpia hivatalos programját (versenyszámait) a NOB oldalán találja.

Forrás: MOB,olympic.org, MTI