Cselgáncs csapat Eb – Kilencfős magyar válogatott Jekatyerinburgban

Kilenc cselgáncsozót nevezett a magyar szövetség (MJSZ) a szerdán Jekatyerinburgban először sorra kerülő vegyescsapat Európa-bajnokságra.

Nagy András sportigazgató az MTI-nek elmondta, négy férfi és öt női versenyző kapott helyet az együttesben. Az MJSZ nem fogalmazott meg elvárásokat a fiatal gárdával szemben, a cél a tisztes helytállás a 21 válogatottat felvonultató mezőnyben.

A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.

Áprilisban rendhagyó egyéni Európa-bajnokságot rendeztek Tel-Avivban, az ugyanis csupán három napig tartott, mivel a csapatversenyt már külön, az uráli városban rendezik meg. Az új torna sorsolására kedden kerül sor. A korábbi férfi, illetve női csapat Eb kikerült a nemzetközi szövetség naptárából.

A magyar válogatott névsora:     
   73 kg: Végvári Martin (Mogyi Bajai JC), Mátics András (OLC T-Trans Gemenc JK)
   90 kg: Vér Gábor (BHSE)
+90 kg: Waczulik Richárd (UTE)
   57 kg: Siroki Ibolya (Budaörs), Kovács Kitti (BHSE)
   70 kg: Lőrincz Renáta (UTE)
+70 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC), Nagy Kitti (Szatymazi SE)

Forrás: MTI – Fotó: Archív/Facebook