Torna vk – Vecsernyés Dávid aranyérmes Portugáliában

Szenzációsan szerepelt Vecsernyés Dávid a tornászok portugáliai Világkupáján, ahol nyújtón nem talált legyőzőre, így az első helyen végzett. Fehér Nóra talajon a negyedik, gerendán pedig a hetedik lett. 

A tornászok guimaraes-i Világkupájának utolsó napján is volt kiért szorítani, hiszen a pénteki selejtezőkből Vecsernyés Dávid nyújtón, míg Fehér Nóra két szeren, gerendán és talajon jutott a legjobbak közé. 

A férfiaknál Vecsernyés Dávid végül parádés teljesítményt nyújtva 14,050 pontot szerzett, amellyel aranyérmet nyert, ezzel első Vk-győzelmét szerezte meg nyújtón. 

“A kiutazás nehéz volt, emiatt sokat segített az, hogy volt egy plusz napom az átállásra. Ennek fényében különösen jó, hogy sikerült az aranyérmet megszereznem. A selejtezőben is úgy éreztem, hogy jó teljesítményt nyújtottam, bár ott egy könnyebb gyakorlattal indultam. A fináléra pedig beletettem néhány nehezebb elemet. Nagyon boldog vagyok, hogy ez most összejött.” – idézte a Vecsernyés Dávidot a magyar szövetség hírleve. 

A hölgyeknél az elsőéves felnőtt válogatott Fehér Nóra talajon 12,200 ponttal a negyedik lett. A fiatal tornász e mellett gerendán 11,350 ponttal végzett a hetedik helyen. 

“A verseny hangulata nagyon jó volt. Elsőéves felnőttként ez már a második Vk-m, így lassan kezdek hozzászokni az atmoszférához is. Ami a tornát illeti, örülök, hogy egyáltalán a döntőbe sikerült bejutnom, ráadásul egyből két szeren is. Ennek ellenére nem vagyok és nem is lehetek elégedett magammal. Sokat kell még fejlődnöm, stabilabban kell tornáznom, gerendán és talajon is, valamint az anyagerőben is javulnom kell.”– nyilatkozta Fehér Nóra

A vk szombati napján Kállai Zoltán ezüstérmes lett lólengésben, Péter Sára pedig hetedik ugrásban. Ezzel a magyar tornászok egy első, egy második, egy negyedik, valamint két hetedik hellyel gazdagodtak a guimaraes-i Világkupán. 

Forrás: MTI-matsz.hu – Fotó: Archív