Fantasztikus sportsiker a tereptriatlon vb-n: Poór Brigitta bronzérmet nyert!

Magyar sportoló még soha nem aratott ekkora sikert a tereptriatlon sportban, mint a soproni sportolónő, Poór Brigitta. Idei fantasztikus sikersorozata csúcsát a világbajnoki dobogó jelenti, ahova a világ legjobb és legtapasztaltabb versenyzői között állhatott fel.

Poór korábban a X2S TEAM színeiben már volt U23 világbajnok és az „Év extrém sportolója”, de pályafutásának csúcsát az idei világbajnoki bronzérem jelenti.

Brigitta a világ legjobbjait is meglepte higgadt és lendületes versenyzésével, amelyet a sportág extrémebb változatában az XTERRA futamokon fejlesztett (igaz a mostani világbajnoki pálya korábban több alkalommal volt XTERRA futam helyszíne).Egyik számban sem állt az élre, nem követte az élmezőnyt, de nem is hagyta, hogy nagyon elmenjenek az élen állók.

Beosztotta az erejét, a nagy hullámokban sem maradt le az úszásban, a sziklás és technikás kerékpáros pályán a legjobbak között teljesítette a versenyt és a terepfutáson is megmutatta, hogy miért is tartanak a magyar triatlonistáktól, ha elkezdik a futást. Brigitta nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben, az eredetileg is kiváló úszása mellé felzárkózott a terepkerékpárral és már a terepfutást is nemzetközi szintre fejlesztette.

Akik lemaradtak a magyar sportolónő mögött: a világbajnok német Kathrin Müller, a szintén világbajnok cseh Helena Erbenova, az egyik legerősebb, többszörös Európa-bajnok svájci Renata Bucher, és a többszörös világkupa győztes angol Jacquieline Slack.

A győztes bermudai Flora Duffy mögött nem sokkal a chílei Barbara Riveros érkezett célba, majd fantasztikus futással harmadik helyen a magyar Poór Brigitta.

A férfiak mezőnyében az évek óta csúcson lévő spanyol Ruben Ruzafa mögött két meglepetés ember ért célba: a mexikói Francisco Serrano és az új-zélandi Sam Osborne.

A versenyen 1500 m tengeri úszást kellett teljesíteni 2 körben, 30 km terepkerékpározást 2 körben és végül 10 km terepfutást a tengerparti mély homokban, sziklákon és mocsaras területeken.

ITU Tereptriatlon Világbajnokság 2015, Szardínia

Női világbajnok és helyezettek:

1. Flora Duffy
2. Barbara Riveros
3. Brigitta Poor

Férfi világbajnok és helyezettek:

1. Ruben Ruzafa
2. Francisco Serrano
3. Sam Osborne

 

Forrás: terepsport.hu