Ritmikus gimnasztika: Pigniczki az országos bajnok

Lezajlott a junior és felnőtt ritmikus gimnasztikázók országos bajnoksága, ahol a felnőtteknél Pigniczki Fanni nyerte a viadalt, a juniorok közül pedig Borda Korinna lett az országos bajnok. 

A legrangosabb hazai megmérettetésnek a törökbálinti Sportközpont adott otthont, ahol szőnyegre lépett a teljes magyar felnőtt és junior válogatott is. A felnőtteknél az egyéni összetettet a jövő héten kezdődő Európa-bajnokságon is induló Pigniczki Fanni nyerte 68.350 ponttal, a második pozícióban Kis Alexandra zárt 68.200 ponttal, a harmadik hely pedig Váray Mírának jutott, aki a négy kéziszerrel összesen 63.300 pontot gyűjtött.

Szerenkénti bontásban Pigniczki Fanni karikával és buzogánnyal első, szalaggal második, labdával pedig a harmadik helyen végzett. Kis Alexandra labdával és szalaggal arany-, buzogánnyal és karikával ezüstérmet nyert. Váray Míra labdával lett második, míg az első éves Juhász Anna három bronzérmet is begyűjtött karikával, buzogánnyal és szalaggal. A felnőttek csapatversenyét az MTK Budapest nyerte 136. 550 ponttal, második helyen az MTK  Budapest „B” csapata (126.100 pont), harmadikként pedig KTC Vuelta SE zárt 85.650 ponttal.

A juniorok egyéni összetett versenyében Borda Korinna győzött, második Ákoshegyi Eszter lett, Locke Szonja nyakába pedig bronzérem került. 

Deutsch-Lazsányi Erika, vezetőedző, Technikai Bizottság elnöke, MRGSZ: “Jól sikerült a verseny, a szezonban az egyik legjobb formájukat hozták lányok, persze még mindig van mit javítani, mint mindig, de összességében elégedett vagyok velük. Az összetett verseny eredménye igazolta az Eb-jelölést, ugyanis Pigniczki Fanni lett az országos bajnok, és kedden vele utazunk az Európa-bajnokságra is, ahol bízom benne, hogy sikeresen képviseli Magyarországot, és megszerzi a kvótát az Európa Játékokra. A junioroknál is alapvetően a papírforma igazolódott, az Eb-re utazó három lány végzett az első helyen, Borda Korinna lett az országos bajnok, Ákoshegyi Eszter a második, és Locke Szonja pedig a harmadik. A juniorok sokkal izgatottabbak voltak, több hibával dolgoztak, mint a felnőttek, de alapvetően pozitívan értékeltük az országos bajnokságot, mondván, hogy jövő hétvégén kell hibátlan gyakorlatokat csinálni. A kontinensviadalra a felnőtt együttes kéziszercsapat is utazik, akik több kontrollgyakorlatot is bemutattak a magyar bajnokság alkalmával, és azt gondolom, hogy ebben a félévben ők is az egyik legbíztatóbb formájukat mutatták.”

Infó: Kaszala Claudia