Újabb öt évig névadó szponzora lesz a Wizz Air a Budapest Félmaratonnak

További öt évig, 2023-ig biztosított a Wizz Air Budapest Félmaraton jövője, mivel a magyar hátterű légitársaság és a Budapest Sportiroda (BSI) még az első ciklus lejárta előtt újabb együttműködési szerződést kötött.

“A futás vállalati ügy, de személyes ügyem is egyben, többször részt vettem a cég által támogatott futóversenyeken.” – mondta Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón. Kiemelte: a cég filozófiája arra épül, hogyan tudnak tömegeket elérni. “A futásban és a repülésben közös, hogy legyőzzük a távolságokat, új világ nyílik meg előttünk, új barátokat szerzünk.” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a cég Európa több pontján is támogat futóversenyeket, ezeken tavaly 42 ezren indultak, de a budapesti félmaraton – “a koronaékszer” – volt a legnagyobb, közel 15 ezer résztvevővel. Kimutatásaik szerint 2014 óta, amióta a Wizz Air a névadó szponzora a rendezvénynek, 60 ezer futó vett részt az eseményen, 15 százalékuk külföldi volt, és 73 országból érkeztek versenyzők.

Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte, hogy a régióban a BSI a legnagyobb szervező, éves szinten 145 ezer sportoló regisztrált a versenyeikre. Hozzátette, hogy a félmaraton távja, a 21 kilométer a kedvence, mivel ez mindenki számra legyőzhető távolság, és éppen ez a szlogenje az eseménynek.

Az idei félmaraton útvonala építkezések miatt módosul, az Infoparktól a budai rakparton, a Margitszigeten, illetve a pesti alsó rakparton zajlik majd a verseny, az Andrássy út idén kimarad. Az előzetes nevezések alapján minden eddiginél több futó regisztrálhat a versenyre, a külföldiek száma pedig részarányosan már 50 százalékkal emelkedett.

Kocsis elmondta azt is, hogy míg 2014-ben 65, addig az idén már 200 fölött van a félmaratonok száma Magyarországon, de csak a Wizz Air Budapest Félmaraton tud 10 ezer futónál többet megmozgatni, így ez az ország harmadik legnagyobb futóeseménye a két kétnapos fesztivál mögött.

“Örülök, hogy már a ciklus lejárta előtt megkötöttük a jövőről szóló szerződést, így a szeptember 9-i soron következő esemény résztvevőinek nyugodtan mondhatom majd, hogy jövőre veletek ugyanitt.” – fogalmazott.

Forrás: MTI