Téli kiadása is lehet az Európa Játékoknak

Patrick Hickey szerint könnyen elképzelhető, hogy az Európa Játékok (EJ) téli kiadását is megrendezik a jövőben.

Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, „hat-tíz ország” kereste meg az ötlettel, de a 2019-es EJ-ig nem születik hivatalos döntés az ügyben.

A sportvezető hozzátette, a júniusi bakui játékok egyöntetű sikert aratott, a folytatást illetően azonban az elkövetkezendő hetekben konzultál Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével.

A négy év múlva esedékes multisporteseménynek eredetileg Hollandia adott volna otthont, ám időközben, pénzügyi anomáliákra hivatkozva, visszalépett. Az új házigazdát várhatóan az EOB októberi közgyűlésén jelölik ki.

Patrick Hickey elárulta, az európai bizottság jelenleg egy kelet-európai országgal áll „aktív tárgyalásban”. Különböző médiumok ellenben arról számoltak be, hogy Oroszország, Törökország és Fehéroroszország egyaránt érdeklődik, érdeklődött a rendezés iránt.

Az EOB első embere az első játékok értékelésekor kiemelte, az azeri főváros messzemenően felnőtt a feladathoz, jelesre vizsgázott, ugyanakkor aláhúzta: valamennyi házigazda felé más-más elvárásokat támasztanak, és úgy véli, a bakuinál kisebb költségvetésből is emlékezetes EJ-t lehet rendezni.

 

MOB