Európa legjobb kadet taekwondósai találkoznak Budapesten

Az olimpiai programban is szereplő küzdősport, a taekwondo legfiatalabb művelői, a kadet korúak Európa-bajnokságának ad otthont csütörtöktől vasárnapig a BOK sportcsarnok, ahol 42 országból 461 ifjú harcművész indul, közte 13 magyar. Az esemény egyik védnöke Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Patakfalvy Miklós, a hazai szövetség elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy éppen tíz évvel a 12-13 évesek hasonló kontinensviadala után lehet Magyarország ismét házigazda, többek között annak köszönhetően, hogy a költségek nagy részét lefedve a sportállamtitkárság 70 millió forinttal támogatja a rendezést.    

A jövő olimpiai reménységeinek összeurópai versenyén a sportruházatot behálózó elektronikus jelzőrendszer segít abban, hogy a pontozás objektív legyen, a védőfelszerelések – így a mellkas-, a fej-, a sípcsontvédő – pedig lehetővé teszik a súlyosabb sérülések elkerülését.    

Mind a fiúknál, mind a lányoknál tíz-tíz súlycsoportban zajlanak majd a küzdelmek, egy-egy mérkőzés háromszor másfél perces.    

A belépés minden nap ingyenes.

Forrás: MTI-MOB