Két páros, két értékelés

Két páros is beszámolt a hétvégi parasznyai futamon történtekről: látlelet a Hibján-Szurovcsák és a Kurtos-Azari kettősről…

Rövid volt, de hasznos

A hétvégi futam Hibján Joci és Szurovcsák Pisti számára egy újabb teszt volt. Igaz a táv rövidnek bizonyult, de mégis hasznosnak találták. Ismét kiderült, hogy remekül működik a kocsi.

Hogy tetszett a parasznyai futam?

– Jó verseny volt, de nagyon rövid. Számunkra meg amúgy is, mert hamarabb végeztünk, ugyanis a kisfiam szülinapját tartottuk, ami azért fontosabb. Egy kicsit mégis ott lehettünk, és kocsikázhattunk. Ez a futam amúgy számunkra egy teszt volt, annak pedig megfelelt. Az időjárás a hangulatunkat nem befolyásolta.

Készültetek az esőre?

– Egyáltalán nem. Örültünk, hogy esőben is kipróbálhatjuk újra a kocsit, csak nem volt hozzá gumink. Sőt nem is csak csepegett, hanem egész nap szakadt, úgy istenigazából. Az esőkabátok otthon felejtése ilyen időben természetes, miért is ne. De ez még csak a kisebbik gondunk volt. Reggel gyorsan irány gumit vágni, mert slick gumival mentem, hiszen egész évben nem kellett vennünk esőgumit, nem volt rá szükségünk. Úgy volt, hogy majd a Budapest Ralin veszünk, de az ugrott, tehát maradtak a régi gumijaink a hétvégére.

Élveztétek, hogy újra a Citroenbe ülhettetek?

– Igen. Tök jó volt ismét versenyezni, és megtapasztalni, hogy milyen, amikor ennyire csúszós pályán kell nyomni neki. Illetve már most próbálom összerakni a következő évre a szervizcsapatot. Én, és három emberem fogjuk ezt a vállunkra venni jövőre, de a Bakó Rally Team az természetesen marad, mint csapat. Jelenleg is rengeteg munkánk van szerencsére, ezért szeretnék mindent időben eltervezni fejben. Aztán szépen tudjuk majd magunknak az új műhelyben csinálgatni és felkészíteni a srácokkal a versenyautót. Szóval, ha kevés kilométert is sikerült belerakni a kocsiba, mi azért annak is örültünk.

Mit szólsz ahhoz, hogy még idén lesz egy Eger Rali?

– Én örülnék neki. Ha tényleg összejön, akkor mi mindenképpen ott leszünk. Láttuk, hogy volt sajtótájékoztató, remélhetőleg tényleg jó úton jár ez a projekt, és versenyezhetünk még idén. Őszinte leszek. Ha ezt a versenyt ténylegesen kiírják, akkor biztosan be fogunk nevezni, felkészítjük a kocsit és magunkat is, de arra is fel fogunk készülni, hogy esetleg előtte pár nappal kiderül, mégsem lesz verseny. Sajnos ez most annyira benne maradt a levegőben, hogy tényleg csak az a biztos, ha már ott vagyunk a tervezett futamon.      

Reklámpartnerek:

Cornexim Kft., Tre-Car Plus Kft.; Extrém Sport Team Kft.; Hunova Trans Fuvarozási és Kereskedelmi Kft.; Fehértó-Trans-Snack Kft.; Szimita Trade Kft.; Gerda-Trans Kft.; Kelet Power Kft.; BRT Média Kft.; ABT Roll Kft.;

Szöveg: Tiba Anita, Fotó: RallyFeeling.hu – ZsFoto.hu

Megviccelte őket az eső

A Parasznya-Lyukóbánya futam Kurtos Robi és Azari Viktor számára igencsak kalandosra sikerült. A srácok nem készültek az esőre, ezért a slick gumiknak köszönhetően többet autóztak az út szélén, mint rajta.

Megint csak a kalandozásból állt számotokra a verseny?

– Igen. Nem készültünk fel kellően az őszi időjárásra, mert ugye milyen jó idő volt az előtte lévő napokon, és hát aznap meg ömlött az eső. Persze, hogy szép kerek legyen a sztori, gumink természetesen nem volt, minek az. Megvágtuk a slickeket, de hát azzal meg többet mentünk az út szélén, mint rajta. Kétszer is beestünk. Egyszer a kitérőben, aztán pedig az S kanyarban. Aztán már nem is akartam kockáztatni, ezért úgy döntöttem, amikor lejöttünk az elsőről, hogy csak akkor megyünk tovább, ha eláll az eső és kicsit szárad a pálya. De mire ránk került volna a sor, addigra ismét rázendített, és csak esett és esett.

Hány szakaszt sikerült teljesíteni?

– Hat gyors helyett csak négy volt megtartva, és mi abból is csak kettőn mentünk. A verseny végét attól függetlenül megvártuk, mert a szervizes srácok akkor már megnézték a versenyt, és a finom kaja is oda volt már rakva. Szépen komótosan megkajáltunk, aztán elkezdtünk csomagolni. Amikor már pakoltunk, akkor történt a baleset. Sajnáljuk a srácokat, és jobbulást kívánunk nekik.  

A kocsival amúgy minden rendben lett volna, ha van megfelelő gumitok?

– Nem egészen. Nagyon gyenge volt a kocsi, ezért újra kell megint programozni. Elvileg jövőhéten erre sort is tudunk majd keríteni, és akkor ez is megoldódik. Így még a következő versenyünk előtt azért kicsit rendbe kell rakni a verdát, mert itt-ott azért odaért. És nem mindenhol csak a gaz súrolta. „De én egy rendes ember vagyok, csinálok mindenkinek munkát, mert valamiből meg kell élnie a kasztnisnak, a festőnek, meg a dekorosnak is” – mondja Robi nevetve.

Október közepén irány a Mecsek Rali?

– Igen, az a soron lévő verseny, amin szeretnénk ott lenni, mert végre van versenykiírás is. Valamint annak is örülünk, hogy úgy néz ki, lesz még utána is egy futam a Budapest Rali helyett, mégpedig Egerben. Igaz novemberben már bármilyen idő lehet, de szerintem hozzám hasonlóan sokan szeretik az egri pályákat. De előbb a Mecsek Ralira kell majd ezerrel koncentrálni, és időben felkészíteni a kocsit. Legalább még most kiderült ezen a teszt futamon, hogy kicsit lomha lett az autó, és így tudjuk még korrigálni a hibákat.

Reklámpartnerek:

East Motorsport; Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.; Len-Véd Kft.; Alpha Machine Kft.; Jancsika; Certa Kft.; ZÉG Kft.; Alu Casting Support Kft.; Orbitex Kft.

Szöveg: Tiba Anita, Fotó: Peremicki István