Torna vk – Kétszer annyi női versenyzőt várnak Szombathelyre, mint tavaly

Szeptemberben kétszer annyi női tornászt várnak a szombathelyi challenge világkupára, mint tavaly.

A szervezők pénteki tájékoztatás szerint várhatóan csaknem száz férfi, valamint ötven női tornász indul, a mezőnyben olimpiai és világbajnokok is lesznek majd.

“Nagy örömünkre a tavalyi évhez képest a női versenyzők száma megduplázódott, így kijelenthető, hogy a magyar versenynek egyre nagyobb a presztízse.” – mondta Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára, aki hozzátette, miután sokan a montreali világbajnokság főpróbájaként tekintenek a szombathelyi vk-ra, ezért harminc ország legjobbjait várják az Arena Savariába, ahová Guatemalából és Japánból is érkeznek tornászok.

“Ritmikus gimnasztikában rendeztünk egy remek Európa-bajnokságot, lebonyolítottunk egy fantasztikus EYOF-ot, így nem csoda, hogy egyre több ország versenyzői szívesen jönnek Magyarországra.” – nyilatkozta Magyar Zoltán, a szövetség elnöke, aki sportdiplomáciai sikerként könyveli el, hogy a korábbi Grand Prix-versenyek után tavaly már világkupának adott otthont Magyarország.

A szombathelyi verseny szeptember 8-án a selejtezőkkel veszi kezdetét, míg 9-én és 10-én szerenkénti döntőket rendezik meg.

Forrás: MTI