Sportdiplomáciai siker taekwondóban, két magyar az európai vezetésben

A szombaton kezdődő felnőtt világbajnokság helyszínén, a dél-koreai Mujuban tartotta tisztújító közgyűlést a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WTF) és az Euróapai Taekwondo Szövetség (ETU) pénteken. Utóbbiban Patakfalvy Miklós és dr. Márton Zsolt Krisztián is fontos szerepet kap a következő négy évben.

A WTF és az ETU vezetésében nem történt változás, továbbra is dr. Chungwon Choue, illetve Sakis Pragalos vezeti a nemzetközi, illetve a kontinentális szervezetet. Az ETU-ban újabb négy évig elnökségi tagként tevékenykedik a magyar szövetség alapító elnöke, Patakfalvy Miklós, míg dr. Márton Zsolt Krisztián a kéttagú ellenőrző bizottságban kapott bizalmat.

A nemzetközi közgyűlés napirendi pontjai közül kiemelkedik, hogy Francia Guyana 208. országként csatlakozott a WTF-hez. Formagyakorlatban több szabálymódosítás is történt, de egyebek mellett döntöttek arról is, hogy a töréstechnika is versenyszám lesz és minden bizonnyal a strand poomsae világbajnokságon mutatkozik majd be. A WTF új logót vezet be a jövőben, aminek mintájára a nemzeti szövetségeknek is át kell alakítaniuk saját logójukat.

Forrás: MOB-Magyar Taekwondo Szövetség