Az olimpiai bajnokkal egy csoportban az Eb-n férfi kézilabdázóink

Zágrábban kisorsolták a januárban sorra kerülő horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. A 4. kalapból húzott magyar válogatott a varasdi D-csoportban szerepel majd, és sorrendben az olimpiai bajnok dán, a vb-ötödik, korábbi olimpiai érmes spanyol és a cseh válogatott ellen lép pályára a torna első szakaszában. 

A magyar válogatott egy éven belül negyedszer találkozhat tétmérkőzésen Dánia válogatottjával. Nagy Lászlóék mérlege egy-egy győzelem, döntetlen és vereség a skandinávok ellen. 

A dánok mellett a spanyolok is kézilabda-nagyhatalomnak számítanak. Válogatottjuk az elmúlt évi olimpiáról lemaradt, de a vb-n az ötödik helyet szerezte meg. A magyarok a hetedik helyen végeztek. 

A sorsolásban többek között Harsányi Gergely, 179-szeres magyar válogatott jobbszélső is részt vett Zágrábban. 

Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott július 1-jétől hivatalban lévő szövetségi kapitánya: “Nagyszerű csapatok kerültek a csoportunkba, hiszen a dán és a spanyol válogatottról is elmondható, hogy a világ legjobbjai közé tartozik, így nem lesz könnyű dolgunk. A csehekkel együtt, illetve ellenük küzdünk majd a továbbjutásért. Az első összetartásunk októberben lesz, de szövetségi kapitányként az első dolgom mostantól az lesz, hogy a magyar csapat elmúlt három évének mérkőzéseit végignézzem, és tisztába kerüljek azzal, hogy mi történt a válogatottal, a legutolsó részletekig.”

Férfi Európa-bajnokság, 2018. január 12-28., Horvátország
A-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland
B-csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria
C-csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia
D-csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, Magyarország 

A csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe.
A középdöntő helyszínei: Zágráb, Varasd
Az elődöntők, a döntő és a helyosztók helyszíne: Zágráb

Forrás: MKSZ-MOB