Peking már most nagyon készül az olimpiára

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodott egyhetes kínai látogatása során.

Peking azt követően, hogy 2008-ban nyári olimpiát rendezhetett, július 31-én elnyerte a 2022-es téli olimpia rendezési jogát, és a NOB első embere örömmel tájékoztatott arról, hogy a munkálatok már meg is kezdődtek.

„Megtekintettük az olimpiai falu helyét, illetve a sífutás helyszínét. Már most szemmel látható az a fejlődés, melyen a város az elmúlt néhány hétben keresztülment.” – fogalmazott Thomas Bach.

Emellett Szecsuán tartományban meglátogatta azt az iskolát, mely a NOB segítségével épült újjá a 2008-as földrengést követően, majd focizni is beállt a diákok közé.

Thomas Bach egy előre be nem jelentett megállót is közbeiktatott az egyik közeli faluban, ahol több mint száz emberrel találkozott, és kérte ki a véleményüket az olimpiai mozgalomról.

„Nagyon boldogok voltak. A régió turistaszempontból már most szépen fejlődik, de az olimpia még ennél is többet adhat. Az emberek megköszönték a NOB bizalmát, ezt a hatalmas lehetőséget, amit a 2022-es olimpia jelent a számukra.” – tette hozzá a német sportvezető.

Thomas Bach számos egyéb programon is részt vett Kínában Ju Zai-csing NOB-alelnök és Liu Peng, a Kínai Olimpiai Bizottság elnöke társaságában.

 

MOB