Elhunyt a MotoGP 2006-os világbajnoka Nicky Hayden

Múlt hét szerdán (05.17.-én) 14 óra körül biciklis edzése közben gázolta el egy Peugeot gépkocsi Nicky Haydent, a 2006-os év MotoGP-világbajnokát. A helyszínen készült fényképek tanúsága szerint elég nagy erejű lehetett az ütközés, hiszen a gépkocsi szélvédője teljesen összetört. Hayden csípő- és combcsonttörést szenvedett, illetve mellkasi és súlyos koponyasérüléseket, melyek agykárosodást okozhattak.

Haydent vörös kód alatt mentőhelikopterrel szállították a rimini kórházba, majd átszállították a cesenai Bufalini Kórházba. Kómába esett, a cesenai kórház orvosai az életveszélyes állapota miatt nem merték megműteni és rettentően borúlátóan nyilatkoztak az állapotával kapcsolatban. Egy nyolc mm nagyságú duzzanat keletkezett a fejében, ami a baleset óta eltelt időben sem zsugorodott.

Csütörtök óta a menyasszonya, Jackie mellett, édesanyja, Rose és bátyja, Tommy is mellette tartózkodtak. Édesapja, Earl egészségi állapota miatt nem ülhetett repülőre. Az állapota a gondos orvosi kezelés ellenére sem javult, a kórház pedig a lehető legszomorúbb közleményt adta ki hétfő kora este: a 35 éves Nicky Hayden elhunyt. Július 20-án lett volna 36 éves.

A MotoGP-ben 2003-ban debütált és a 14 szezon alatt 216 futamon állt rajthoz (a Honda és Ducati színeiben), ötször indult a pole pozícióból, 28-szor állt dobogón, de mindössze három győzelemmel büszkélkedhetett, de még így is világbajnok tudott lenni 2006-ban, nagy csatában megelőzve barátját, Valentino Rossit. 

Csapattársai (és barátai) voltak a sportág olyan kiemelkedő alakjai, mint Rossi és Casey Stoner. Az amerikait a Doktor az egyik legjobb barátjának nevezte. 

Hayden a tavalyi szezon óta a Superbike-világbajnokságban versenyzett.